Académie Scientifique de Beauté

Académie Scientifique de Beauté is in 1926 opgericht door de franse apotheker Georges Gay. In 1928 opende hij de Académie Beauty Salon in het hart van Parijs. Dit was meteen de eerste leerschool voor schoonheidsspecialisten.

Door de jaren is het familiebedrijf flink gegroeid met als resultaat dat het merk Académie Scientifique de Beauté kan terugkijken op 85-jarige ervaring op het gebied van ontwikkelen, produceren en verkopen van schoonheidsproducten met een zeer hoge kwaliteit.

De producten van Académie Scientifique de Beauté worden alleen gebruikt in schoonheidssalons en kuuroorden en zijn ook alleen daar te verkrijgen voor thuisgebruik.

Académie Scientifique de Beauté heeft zich als doel gesteld een huidverzorgingprogramma te ontwikkelen dat bruikbaar is voor vrouwen over de hele wereld. Dit wordt bereikt door het wetenschappelijk concept van "Schoonheid in drie stappen". Deze drie stappen zijn reinigen en verfijnen, stabiliseren en bestrijden.

Reinigen en verfijnen

In deze fase wordt de huid ontdaan van make-up, gereinigd en gescrubd. De huid wordt op een beheerste wijze verfijnd en voorbereid op de daadwerkelijke behandeling, zonder dat het vermogen tot celvernieuwing en ademhaling van de huid wordt aangetast. De huid wordt zacht, is ontspannen en in een optimale staat om de ingrediënten van de toe te passen huidverzorgingsproducten te absorberen.

Stabiliseren

Tijdens de tweede fase wordt de balans tussen talg en water in de huid hersteld. Bij een vette huid is er een overschot aan talg aanwezig, bij een vochtarme huid juist een tekort aan water. Door toepassing van de juiste middelen wordt de huid weer gestabiliseerd.

Bestrijden

Tijdens de laatste fase van de behandeling worden de specifieke behoeften van de huid beantwoord. Als gevolg van luchtvervuiling, stress en een teveel aan zonlicht kunnen er zich onvolkomenheden ontwikkelen in de huid en kan de huid verouderen. Door toepassing van de juiste producten die specifiek voor uw huidtype geschikt zijn wordt de huid gerepareerd en beschermd tegen deze schadelijke invloeden. Uw huid blijft hierdoor zacht, stevig en straalt weer.